0

MAI MULT DECÂT ALIMENTAȚIE, UN STIL DE VIAȚĂ

Cu ajutorul sfaturilor oferite de către tehnicianul nostru nutriționist, Daniel Mândrilă, vei putea adopta un plan nutritiv personalizat, ce se pliază nevoilor tale.

Dieta sănătoasă este acel element cheie ce completează atrenamentele de fitness. Pentru un organism sănătos şi un fizic de invidiat, nutriţioniştii recomandă o dietă bogată în fructe, legume, cereale şi produse lactate degresate. De asemenea, pentru a reduce riscul apariţiei obezităţii, aceştia recomandă oferirea unei atenţii sporite numărului de calorii consumate, limitarea consumului de alcool şi eliminarea din alimentaţie a produselor cu un conţinut crescut de sare, grăsimi saturate, colesterol şi zahăr.

Această etapă a antrenamentului constă în înţelegerea istoricului tău alimentar şi stabilierea parametrilor necesari pentru stabilirea unor obiective fizice reale. Așadar, alături de programul de workout efectiv, antrenorul personal va concepe împreună cu tine și un program nutrițional adecvat astfel încât efortul depus să nu fie în zadar.

SOMNUL, CEL MAI SIMPLU SECRET PENTRU UN CORP SANATOS SI O PIELE FRUMOASA!!!!!!!

Odihna este foarte importanta pentru starea noastra fizica si psihica. Este la fel de vitala ca apa,aerul si mancarea. Efectele negative ale uneia sau a mai multor nopti nedormite se transpune cel mai bine pe fata noastra: CEARCANELE sunt cel mai definitoriu aspect, si chiar si culoarea pielii se schimba putin! Mai multe nopti nedormite duce la

  • AMETELI,
  • LIPSA APETITULUI,
  • CADEREA PARULUI,
  • PIELE USCATA,
  • APARITIA UNOR BOLI (DIABET,TENSIUNE ARTERIALA,OBEZITATE,PROBLEME PSIIHICE)!

 

Dupa ultimele cercetari, durata ideala a somnului ar fi de 7 ore!!! Mult, putin? Eu cred ca doar organismul nostru ne poate dicta acest lucru!!! Si inca ceva, daca ai ocazia, nu rata somnul din timpul zilei, pentru ca scade simtitor nivelul de stres acumulat de-a lungul zilei si creste performantele creierului!!!

ALTE BENEFICII ALE SOMNULUI!

  • Productia de colagen este accelerata in timpul somnului si ,prin urmare, vom avea o piele mai elastica si cu un tonus mai bun, toate astea conferind un aspect placut per ansamblu!!!
  • Somnul poate preveni cancerul prin cresterea productiei de MELATONINA, un hormon cu un efect de suprimare asupra dezvoltarii tumorilor canceroase.
  • Somnul intareste sistemul imunitar! Este foarte important de stiut ca nu este bine sa consumi carbohidrati inainte de culcare pentru ca acestia stopeaza in timpul somnului,secretia de hormoni de crestere!!!

ZAHARUL SI DEPENDENTA CARE IMBOLNAVESTE!!!

„…Dependenta de zahar – o problema reala

Exista patru componente majore ale dependentei: nevoia exagerata, simptomele de sevraj, pofta si predispozitia catre dependenta de alte substante. Toate aceste componente au fost observate in cadrul studiilor de laborator efectuate pe soareci pe tema abuzului de zahar si alte substante adictive.
La fel ca in cazul drogurilor, zaharul elibereaza dopamina in nucleul accumbens. Consumul de zahar pe termen lung a fost asociat schimbarii expresiei genelor si a disponibilitatii receptorilor de dopamina atat in mezencefal, cat si in cortexul prefrontal.

Zaharul creste concentratia unui tip de receptor stimulant (D1), dar scade concentratia unui alt tip de receptor inhibator (D2), iar consumul regulat de zahar inhiba actiunea transportorului de dopamina, o proteina care pompeaza dopamina din sinapse inapoi in neuroni, dupa ce acestia au fost stimulati.
Pe scurt, studiile au aratat ca excesul de zahar pe perioade lungi de timp duce la excitarea sistemului de recompensa al creierului, care dezvolta astfel o toleranta la zahar si o nevoie mai mare de administrare a zaharului in organism pentru a ca receptorii de dopamina sa isi execute functiile.

Renuntarea la zahar si sevrajul

Intr-un studiu de laborator, efectuat in anul 2002 de catre o echipa de cercetatori de la Universitatea Princeton, soarecii au fost supusi unui protocol tipic de dependenta la zahar pe o perioada de timp suficienta pentru a naste adictia, apoi zaharul a fost exclus din dieta acestora. Acest lucru a fost posibil fie prin excluderea hranei, fie prind intreruperea tratamentelor cu naloxona – un medicament utilizat pentru tratarea dependentei de opiacee, care afecteaza receptorii sistemului de recompensa. Ambele metode au declansat probleme de sanatate in randul subiectilor la test, inclusiv simptome specifice sevrajului.

Un nou studiu, publicat in jurnalul de specialitate “Physiology & Behavior”, arata ca sevrajul datorat renuntarii de zahar este, de asemenea, legat de un comportament impulsiv, la fel cum se intampla in cazul renuntarii la substantele ce nasc adictia.

In cadrul acestui studiu, soarecii de laborator au fost instruiti sa primeasca apa prin apasarea unui levier. Dupa ce acest comportament a fost format, subiectii studiului au fost pusi in custile lor, unde le-au fost puse la dispozitie fie dispozitive de apa, fie dispozitive de apa cu zahar. Dupa 30 de zile de observare, cercetatorii au concluzionat ca subiectii carora le-a fost pusa la dispozitie apa inducita au avut un comportament impulsiv, spre deosebire de subiectii care au consumat apa fara indulcitori.

La o prima vedere putem judeca faptul ca aceste experimente de laborator au fost efectuate pe animale, iar cazul oamenilor este diferit. La noi dieta este alcatuita, in mod normal, in asa fel incat privarea de anumite alimente sa nu nasca un comportament impulsiv.
Cu toate acestea, desi au trecut zeci de ani de cand nutritionistii mentioneaza dependenta de zahar ca fiind o problema reala ce pune in pericol sanatatea intregului organism, subiectul este in continuare unul tabu.

Exista nenumarate articole de specialitate si carti dedicate acestor teme, care arata ca eliminarea zaharului din dieta alimentara poate face minuni pentru organismul uman, insa, in realitate, excluderea totala a zaharului din dieta alimentare este o adevarata provocare, fie pentru ca zaharul intra in componenta majoritatii alimentelor de pe piata, fie pentru ca este adaugat cu buna stiinta la alimentele consumate zilnic catre aceia dintre noi care nu se pot priva de gustul dulce al bauturilor sau deserturilor preferate…”